Renovatie en uitbreiding villa

Over dit project

De eigenaar van deze vrijstaande villa uit 1957 wilde deze moderniseren en ruimer maken. Door muren weg te breken en gevels te openen, is veel licht en ruimte ontstaan. Een mooi voorbeeld is de smalle vide over twee verdiepingen, met een hoog raam en een glazen brug. De zolderverdieping is bij het huis getrokken. Daardoor kon een entresol worden gemaakt die zorgt voor extra lichtinval. De villa is uitgebreid met een serre, gastenverblijf en zwembad.
Het huis is geheel gerenoveerd, gemoderniseerd en verduurzaamd. Daarbij zijn de mooie originele elementen zoveel mogelijk intact gelaten. Muren en dak zijn geïsoleerd en de ramen zijn voorzien van thermisch glas. Er is gekozen voor een strakke, bijna industriële stijl, met smalle stalen kozijnen, een betonvloer en strakke stuc wanden.
Om de bijzondere ligging van de villa te benadrukken, is de achtergevel geopend. De grote raampartij biedt een prachtig uitzicht over het grasveld met vijver en het nieuw aangelegde zwembad. Dankzij de goede samenwerking tussen opdrachtgever en architect, is het maximale uit dit project gehaald.

locatie: Vogelenzang
opdrachtgever: particulier
vloeroppervlak: 740 m²
realisatie: 2016